Muay Thai kan förbättra barnens hälsa

Barn är dyrbara små människor som har all energi i världen, och de är fulla av hälsa, liv och vitalitet. Men det betyder fortfarande inte att du som förälder inte ska investera i sin hälsa. När allt kommer omkring kommer de att gå igenom en enorm tillväxtspurt de närmaste åren, och det hjälper om de får den största hjälp som de kan få. Det är inte detsamma om ett barn sitter framför datorn i 8 timmar om dagen, varje dag, eller om samma barn tar Tae Kwon Do klasser 3 gånger i veckan.
Så det skulle vara ett bra beslut att registrera dina barn på någon idrottsutbildning. Naturligtvis har olika barn olika benägenheter när det gäller sport – de är små människor trots allt, och de har olika attityder, åsikter och lust. Men om ditt barn visar och aggressiva energier alls, tror vi att det smartaste du kan göra som förälder är att få det att gå och ta kampsportklasser.
Och vad bättre kampsport är det än Muay Thais kampsport? Att hitta ett träningsläger av Muay Thai är lätt nog, eftersom det verkligen är en av de mest populära kampsporten som finns, och det finns skolor och instruktörer runt om i världen.
Muay Thai kommer från Thailand. Det är också känt som de 8 lemmarnas konst, eftersom du måste attackera på 8 olika sätt med dina armar och ben. Det ger en värdig utmaning för alla som vill prova något nytt, och det är särskilt bra för barn.
Nu, en liten försiktighet – du vill definitivt inte få dina barn att ta lektioner från någon överbärande instruktör. Vi tycker att det bästa sättet är att göra Muay Thai-träningen rolig och lekfull. Det är inte humant eller produktivt att få barnen att göra 1000 sittplatser i varje träningspass. Låt dem spela, och låt dem lära sig en teknik eller två varje vecka eller så. De kommer att få ett kraftfullt nytt utlopp där de kommer att använda sina aggressiva energier, och deras kroppar kommer att öka under den viktiga och övergående tillväxtspurt som de kommer att uppleva senare.

Leave a Reply