Lära sig självförsvar med kampsport

Många har haft erfarenhet av att bli attackerade på gatorna. I så fall skulle det vara bra om du vet hur man försvarar sig från dina angripare. Men tyvärr skulle de flesta säga att de inte har någon aning om hur man försvarar sig. Tja, om du verkligen vill bygga upp en färdighet i självförsvar – så är det bästa sättet att göra detta genom att träna kampsport.
En av de bästa kampsporten för detta ändamål är Muay Thai – en nationell sport i Thailand. Om du går och börjar träna i ett Muay Thai gym så kommer du inse att du lär dig att attackera och försvara dig själv. Du lär dig att använda de 8 huvudpunkterna för Muay Thai – dina nävar, dina armbågar, dina knän och dina skenor. Detta är huvudorsaken till varför Muay Thai också är känt under namnet “The Art of the 8 limbs”.
Var försiktig, för det är lätt att överskatta dina förmågor när du börjar träna Muay Thai. Du måste träna Muay Thai i år och år innan du kommer att kunna säga att du har behärskat några av färdigheterna. Och även då – det smartaste att göra i händelse av hand-to-hand-kamp är att springa iväg. Men ibland kan du helt enkelt inte springa iväg – och i så fall kommer dina Muay Thai-färdigheter att bli mycket användbara. Också vara uppmärksam på att det är svårt att slåss mot en enda motståndare – flera motståndare kan hitta ett sätt att slå dig upp även om du är en Muay Thai-expert. Och om någon drar ut en kniv så borde du använda all din styrka och hastighet för att springa iväg – eller be din angripare att inte skada dig – som en kniv är ett mycket farligt vapen.
Men hur som helst, genom att träna Muay Thai lär du dig mycket om hur din kropp fungerar. Detta kommer att vara till nytta vid hand-till-hand-strid. Var noga med att du går regelbundet i träningspass och din skicklighet i självförsvar fortsätter att växa tills du blir en solid kampsportär själv.

Leave a Reply