Muay Thai för starka leder och ben

Det är ett sorgligt faktum i det moderna livet, men många människor runt om i världen står inför problem med sin ben- och gemensamma hälsa. Många har sköra ben och problem med sjukdomar som artrit eller osteoporos. Även om det är sant att det finns ett genetiskt inflytande i sammandragningen av dessa sjukdomar, är det fortfarande sant att livsstil har ett djupt inflytande också.
Så, hur gör du dina ben och leder – skrapa det – hur gör du någonting i livet starkare? Genom att bryta ner den först. Håll nu dina hästar – vi säger inte att du ska börja bryta dina ben och vrida dina leder så att du kommer att göra dem starkare. Detta tillvägagångssätt sätter dig i en rullstol på nolltid. Vad vi säger är att du ska sätta dina ben och leder under kontrollerad stress relativt ofta.
Och det bästa sättet att göra detta är genom att hitta en lämplig sport. Och vilken bättre sport finns det att öva bort från Muay Thai? Tänk på det – på det här sättet kommer du att lägga hela din kropp under stimulerande stress. Och detta kommer att göra dig starkare runt.
Du kommer att lära dig att attackera på 8 olika sätt med Muay Thai – med dina händer, dina armbågar, dina sken och dina knän. Med varje slag som du gör på dynorna kommer du att stressa ut dina ben och leder. Och den här stressen kommer på ett bra sätt – det kommer att skapa det som kallas mikrofrakturer i dina ben. När du vilar, kommer du att reparera dina ben automatiskt, och de kommer att komma tillbaka starkare än någonsin tidigare – avlägsna sjukdomar som osteoporos och artrit.
Det finns dock vissa försiktighetsåtgärder. Den första är att du inte bör överdriva detta eftersom det är mycket möjligt att överbelasta dina ben och leder och orsaka skada. Se också till att du vilar tillräckligt och att du har rätt kost. Båda dessa faktorer spelar en nyckelroll för att stärka hela din kropp.
Så där har du det – se till att hitta ett Muay Thai träningsläger och bli starkare med varje ny träningspass.

Leave a Reply