Muay Thai – hur blir du bra på det

Om du vill bli bra på Muay Thai och slåss i allmänhet, så finns det få saker du måste göra. Denna artikel kommer att ge dig all information för att detta ska hända.
Det första du behöver göra är att hitta ett högkvalitativt, välrenommerat Muay Thai träningsläger. Om du kan hitta rätt instruktörer som kommer att veta hur man hanterar din personliga stil, kommer du att vara bra på väg för att mastera denna kampsport.
Det andra du behöver göra är att komma ofta till träning. Det finns inga bestämda regler för detta – men vanligtvis vill du träna så ofta som möjligt, till viss del. Du skulle inte vilja skada din kropp i färd med att bli bra på Muay Thai, eller hur?
Då vill du vara helt fokuserad när du tränar till uppgiften till hands. Det är en sak att vara regelbunden i träningslägret och det är helt annat att fokusera på vad du gör där. Du kan mycket väl ligga och titta på din mobiltelefon för att koppla av medan du är där. Men det här är inte vägen till behärskning.
Du kommer att vilja investera varje bit av din vara i träning Muay Thai. Det innebär att du alltid hör instruktioner från din instruktör medan du verkligen tänker hårt på hur bäst du kan implementera dem. Och det här innebär att ge 100% sparring och samtidigt borra olika drag.
Om du verkligen vill överträffa dina färdigheter och bli mycket bra på Muay Thai, så är det bästa du kan göra att gå och tävla mot andra utövare. Detta kan vara en mycket skrämmande sak att göra när du överväger det faktum att du måste kämpa med en annan utbildad person. Men om du verkligen vill bli bra – så finns det inget annat sätt. Du kommer att behöva möta dina rädslor och komma in i ringen och slåss.
Om du följer råd från ovan, finns det inget sätt på vilket du inte lyckas bli Muay Thai-mästare.

Leave a Reply