Muay Thai för personlig tillväxt

Muay Thai är en sport som du kan träna, oavsett vem du är. Du kanske tror att träningen av Muay Thai bara kommer att ge dig ökad kunskap i kampsportens värld. Men det är långt ifrån fallet. Medan det är sant att du blir en skicklig kampsportartist i den meningen att du kommer att lära dig att försvara dig själv, är det också sant att du kommer att kunna växa som en person med hjälp av Muay Thai.
Det första du kommer att göra som en Muay Thai-utövare står inför dina rädslor för våld. Rädsla för våld är en av de mest potenta formerna av rädsla som en person kan ha. Och inte många människor kan hantera denna potenta form av rädsla. Så, om du lyckas erövra din rädsla och våld mot våld, så kommer du att göra en enorm service mot dig själv när det gäller personlig tillväxt.
Detta är inte att säga att Muay Thai är en blodsporter. Det finns vissa regler som du måste lyda om du tränar Muay Thai och om du gör sparring eller om du gör Muay Thai matcher. Dessa regler är inrättade för att förhindra att en katastrofal skada inträffar mot dig eller din motståndare. Men du kommer fortfarande att riskera att bli skadad – det är i sportens natur.
En av de bästa sakerna du kan göra i den meningen att du erövra din rädsla för våld är att faktiskt gå och matcha en annan Muay Thai-utövare. Det är en sak att gå och slåss på sparring och det är helt annat att gå i ringen och kämpa i en amatör eller professionell mot en utbildad Muay Thai-utövare.
Och det finns många andra aspekter av din karaktär som du kan förbättra om du tränar Muay Thai. För en, kommer du att öka din disciplin och mod. Du lär dig också att respektera andra människor och arbeta som medlem i ett Muay Thai-team. Så det här är en väldigt smart sak att göra – börja träna Muay Thai så snart som möjligt.

Leave a Reply