Muay Thai träning är en utmärkt träning

De flesta människor tror att Muay Thai träning är reserverad för män som redan har vissa kunskaper i denna sport och män som har hög nivå av kondition och styrka. Detta är förmodligen hur en Muay Thai träning ser ut när det finns Muay Thai fighters på träningsläger, men Muay Thai träning idag praktiseras av både kvinnor och män och personer som saknar kondition samt personer som är över deras 40s.
Vad är thaiboxning?
Muay Thai är nationalsport i Thailand. Detta kampidrottsgren användes först som ett självförsvar och fighting teknik några 7 århundraden sedan. Sedan 1900-talet är detta en erkänd sport och professionella konkurrenter från hela världen delta i olika månatliga och årliga tävlingar som mestadels deltar i Thailand. Muay Thai är också känd som konsten att åtta lemmar, eftersom fighter suse alla åtta ”lemmar” i matchen – fötter, händer, armbågar och knän.
Regelbundna Gym träning jämfört med Muay Thai träning
Låt oss vara tydliga – gå till ett gym kan medföra fördelar för din hälsa och det är mycket bättre än att stanna hemma framför tvn. Men vanliga gym pass blir tråkigt efter ett tag. Muay Thai träning är mer intressant och du kommer att få samma resultat i mycket snabbare tid.
Hur ser en Muay Thai träning klass ut?
Intensiv träning är det första som kommer på vårt sinne när vi försöker att beskriva Muay Thai träning. Muay Thai träning kräver också full fokus och beslutsamhet. Naturligtvis pratar vi om både fysisk och mental beredskap. De flesta av de övningar som utförs av professionell Muay Thai fighters utförs av nybörjare studenter också. Jumping jacks, klättra rep, sparka kuddar, slagsäckar och push = ups är några av de saker som du kommer att göra medan i en Muay Thai träningsläger.
Läger och program
Om du letar efter rätt Muay Thai klasser bör du gå med en Muay Thai camp. Nästan alla träningsläger i Thailand har instruktörer med professionell bakgrund och de är beredda att arbeta med olika kategorier av studenter också.

Leave a Reply